Izložba "Pčela i cvijet"

HUP Pčelinjak je ove godine povodom Svjetskog dana pčele u suradnji sa kolegom g. Davorinom Krakarom planirala organizirati izložbu pod nazivom "Pčela i cvijet"

Krenuli smo u realizaciju i dogovoren je prostor za izložbu u Uredu Europskog parlamenta u Zagrebu u Cesarčevoj ulici. rezerviran je i termin te je dogovoren i nastup FS "Kolo" i Pjevačkog društva "Žumberčani". Kroz ovu izložbu htjeli smo obilježiti Svjetski dan pčele ali i pokazati naše vrijednost Europskoj uniji. Ured Europarlamenta bi pozvao zastupnike EU parlamenta na otvorenje ali su nam predložili da zatražimo i pokroviteljstvo EU parlamenta što smo i prihvatili te njihov odgovor slijedi

Dana 2020-04-17 04:33, DGCOMM-Patronage je napisao(la):

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je predsjednik David Maria Sassoli odlučio da će Vaš događaj "Pčela i cvijet", koji će se održati 20.05.2020 u Uredu Europskog parlamenta u Zagrebu, dobiti pokroviteljstvo Europskog parlamenta.

Za svaki događaj za koji se odobrava, pokroviteljstvo se mora jasno naznačiti u priopćenjima i reklamama sljedećim riječima: naziv događaja „pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta" i logotipom. Uvjete korištenja logotipa Parlamenta, grafički priručnik i sam logotip na svim službenim jezicima i u različitim formatima možete pronaći na stranicama Službe za vizualni identitet Glavne uprave za komunikaciju (visualidentity@europarl.europa.eu) ili Centra za preuzimanje podataka Europskog parlamenta (http://www.europarl.europa.eu/downloadcentre/en/visual-identity).

Služba za vizualni identitet stoji Vam na raspolaganju za sva pitanja u pogledu upotrebe logotipa. Molimo Vas da modele komunikacijskih materijala povezanih s Vašim projektom pošaljete Službi za vizualni identitet elektroničkom poštom kako bi ona provjerila koristi li se logotip na ispravan način.

U priopćenjima koja se odnose na događaje, uključujući i sadržaj koji se objavljuje na internetu, treba jasno razlikovati Europski parlament kao institucionalnog partnera koji pruža moralnu potporu od mogućih pružatelja financijske pomoć. Dodatne informacije potražite na: https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/hr/be-heard/patronage.

Obavještavano Vas da, ako je Vaše događanje odgođeno zbog izvanrednih okolnosti povezanih s epidemijom koronavirusa (covid-19), pokroviteljstvo Europskog parlamenta za to događanje vrijedi do 31. ožujka 2022.[1], bez potrebe za daljnjim postupcima s Vaše strane. Međutim, samo događanje mora ostati nepromijenjeno, odnosno njegova struktura, sadržaj, program i ciljevi moraju ostati identični onima navedenima u početnom zahtjevu na temelju kojeg je dodijeljeno pokroviteljstvo naše institucije.

Pozivamo Vas da nas o novom datumu Vašeg događanja, kada ćete imati tu informaciju, obavijestite elektroničkom porukom na sljedeću adresu: patronage@europarl.europa.eu (te da kao primatelja kopije dodate visualidentity@europarl.europa.eu). Također Vas molimo da nam pošaljete predloške komunikacijskih materijala povezanih s Vašim događanjem da bismo provjerili koristi li se logotip Europskog parlamenta na ispravan način, kako je prethodno navedeno.

Želimo Vam puno uspjeha u provođenju Vaše inicijative.

S poštovanjem,

Služba za pokroviteljstva

Europski parlament

Velika nam je čast podičiti se ovakvim pokroviteljstvom. Za izložbu je zatražena i financijska podpora Gradske skupštine Grada Zagreba, međutim kako se u međuvremenu svašta izdogađalo, od korone do potresa trenutno je sve zaustavljeno. 

Dogovor je sa Uredom EU parlamenta u Zagrebu da se izložba organizira u prvom mogućem terminu te se nadamo da će to na jesen biti i ostvarivo. S obzirom na situaciju u Zagrebu, ukoliko ne bude drugih mogučnosti izložbu ćemo isfinancirati iz vlastitih sredstava a samo otvorenje će biti malo skromnije. O svim detaljima javnost će biti na vrijeme obaviještena.