Izložba

HUP Pčelinjak je planirala ove godine Svjetski dan pčele obilježiti jednom vrlo zanimljivom izložbom.

U dogovoru sa našim kolegom i prijateljem g. Davorinom Krakarom želja nam je bila pokazati Europi i svijetu naše bogatstvo. Ideja se rodila nakon predavanja  našeg Davorina pod nazivom "Pčela i cvijet" gdje smo vidjeli dvijestotinjak zanimljivih fotografija pčele na cvijetu. Stupili smo u akciju te pošto RH ove godine predsjeda EU parlamentom kontaktirali smo ured EU parlamenta u RH. Tamo smo naišli na oduševljenje našom idejom te smo dogovorili i prostor za izložbu u prostorima istog ureda u Cesarčevoj ulici u Zagrebu. Osmišljen je i kompletan program te smo zatražili financijsko pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba. Na prijedlog djelatnika ureda zatraženo je i visoko špokroviteljstvo EU parlamenta koje smo i dobili.

Na želost za sada je cijela izložba upitna zbog već znane situacije ali HUP Pčelinjak je odlučio istu održati u prvom mogućem terminu ukoliko se neće moći održati na sam Svjetski dan pčele 20. svibnja.

Svi natječaji Grada zagreba za udruge pa tako i ovaj stavljeni su na čekanje zbog potresa koji nas je zadesio i napravio veliku štetu. Mi ćemo svakako  izložbu odraditi, makar sa vlastitim sredstvima ali će u tom slučaju samo otvorenje biti malo skromnije.

U svakom slučaju vidimo se na otvorenju ma kada ono bilo.

Mail EU parlamenta u nastavku

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je predsjednik David Maria Sassoli odlučio da će Vaš događaj "Pčela i cvijet", koji će se održati 20.05.2020 u Uredu Europskog parlamenta u Zagrebu, dobiti pokroviteljstvo Europskog parlamenta.

Za svaki događaj za koji se odobrava, pokroviteljstvo se mora jasno naznačiti u priopćenjima i reklamama sljedećim riječima: naziv događaja „pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta" i logotipom. Uvjete korištenja logotipa Parlamenta, grafički priručnik i sam logotip na svim službenim jezicima i u različitim formatima možete pronaći na stranicama Službe za vizualni identitet Glavne uprave za komunikaciju (visualidentity@europarl.europa.eu) ili Centra za preuzimanje podataka Europskog parlamenta (http://www.europarl.europa.eu/downloadcentre/en/visual-identity).

Služba za vizualni identitet stoji Vam na raspolaganju za sva pitanja u pogledu upotrebe logotipa. Molimo Vas da modele komunikacijskih materijala povezanih s Vašim projektom pošaljete Službi za vizualni identitet elektroničkom poštom kako bi ona provjerila koristi li se logotip na ispravan način.

U priopćenjima koja se odnose na događaje, uključujući i sadržaj koji se objavljuje na internetu, treba jasno razlikovati Europski parlament kao institucionalnog partnera koji pruža moralnu potporu od mogućih pružatelja financijske pomoć. Dodatne informacije potražite na: https://www.europarl.europa.eu/at-your-service/hr/be-heard/patronage.

Obavještavano Vas da, ako je Vaše događanje odgođeno zbog izvanrednih okolnosti povezanih s epidemijom koronavirusa (covid-19), pokroviteljstvo Europskog parlamenta za to događanje vrijedi do 31. ožujka 2022.[1], bez potrebe za daljnjim postupcima s Vaše strane. Međutim, samo događanje mora ostati nepromijenjeno, odnosno njegova struktura, sadržaj, program i ciljevi moraju ostati identični onima navedenima u početnom zahtjevu na temelju kojeg je dodijeljeno pokroviteljstvo naše institucije.

Pozivamo Vas da nas o novom datumu Vašeg događanja, kada ćete imati tu informaciju, obavijestite elektroničkom porukom na sljedeću adresu: patronage@europarl.europa.eu (te da kao primatelja kopije dodate visualidentity@europarl.europa.eu). Također Vas molimo da nam pošaljete predloške komunikacijskih materijala povezanih s Vašim događanjem da bismo provjerili koristi li se logotip Europskog parlamenta na ispravan način, kako je prethodno navedeno.

Želimo Vam puno uspjeha u provođenju Vaše inicijative.

S poštovanjem,

Služba za pokroviteljstva

Europski parlament