URBANO PČELARSTVO

Kako je već poznato HUP Pčelinjak se već dugi niz godina bori kako bi se ukinula naredba gradonačelnika te se omogučilo držanje pčela u Zagrebu.

Krajem prošle godine saznali smo da je jedna od točaka Sjednice gradske skupštine i Urbano pčelarstvo. Naravno da smo momentalno pokrenuli kampanju svim raspoloživim silama kao bi gradske vječnike potakli da podrže taj prijedlog.

Bili smo prisutni u svim medijima te možda malo i vršili pritisak na skupštinare ali u borbi za boljitak sva su sredstva dozvoljena. Zbog nekih pčelara i njihovih udruga koji redovito pokušavaju sabotirati naše akcije a i istisnuti našu Udrugu iz medija i javnih prostora nismo bili u mogučnosti redovito najavljivati naše nastupe u medijima.

Prijedlog na žalost u Gradskoj skupštini nije prošao ali imamo neslužbenih informacija i naznaka da je ostvarenje našeg cilja vrlo blizu bez obzira na odbacivanje prijedloga. Na žalost, izgleda da su u pitanju bila politička prepucavanja bez obzira na dobrobit sviju ali mi ne smijemo dozvoliti da nas politika povuče pod svoje skute i da nas koristi za svoje interne ciljeve.

Bilo koju političku opciju spremni smo podržati ako im je cilj od našeg interesa. Jedan prilog koji je snimljen za HTV, emisija Eko zona možete vidjeti i u srijedu, 15. siječnja 2020. na HTV1 u 11:00 sati. Prilog je snimljen prije Sjednice Gradske skupštine kad je ishod još bio neizvjestan. Pa pogledajte.