UP "Pčelinjak" prvi na rang listi odabranih projekata
Autor Davor Stanković   
Petak, 02 Veljača 2018 13:50

logo_projektUP "Pčelinjak" se ponovno našao na prvome mjestu rang liste odabranih projekata udruga usmjerenih pružanju potpore u provođenju pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora/odgojne mjere, natječaj raspisan u 2017. godini s projektom "Pčelarstvo - veza s vanjskim svijetom". Prijavu i realizaciju projekta provodi dopredsjednik UP „Pčelinjak" Dražen Jerman u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i partnerskim organizacijama: Udruga za promicanje istih mogućnosti (UPIM) i Srednjom školom Bedekovčina.

Objava rezultata nakon provedene ocjene prijava koje su zadovoljile propisane uvjete Javnog natječaja za financiranje projekata udruga nalazi se na ovom linku.

Prijašnjim projektom Ministarstva pravosuđa „Pčelarstvo kao stil života" pod vodstvom gosp. Jermana i spomenutih partnerskih organizacija udruga je uspješno provela Pčelarsku školu u Kaznionici Lepoglava i u Zatvoru Gospić gdje je u toku provedbe projekta postavljen pčelinjak te su na kraju godine dodijeljene diplome u nazočnosti tadašnjeg pomoćnika ministra pravosuđa Anđelka Dundića i sadašnje pomoćnice ministra pravosuđa Jane Špero. U sklopu ovog projekta Udruga je također zaposlila jednu visokoobrazovanu mladu osobu. Treba još spomenuti da je projekt pobudio veliko zanimanje polaznika za pčelarstvo, a pri dodjeli diploma u Zatvoru Gospić jedan zatvorenik nam je uručio pismo gdje je opisao svoje dojmove iz Pčelarske škole, detaljnije o tome možete pročitati ovdje.

 

Ažurirano Nedjelja, 04 Veljača 2018 22:40