Završen sajam Sivka 2014. PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 27 Listopad 2014 14:59

wp_20141024_002zwTrećeg dana međunarodnog regionalnog sajma pčelarstva, pčelarske tehnologije i pčelarskog turizma došlo je do malih promjena u stručnom dijelu programa. Umjesto bolesne Zinke Bratuše s velikim elanom uskočila je dr.sc. Maja Dražić čije je predavanje, pod naslovom "Med iz lijepe naše", bilo prihvaćeno s izuzetnim odobravanjem.

Kako svaki sajam ovisi o ljudima tako po završetku Sivke 2014. treba posebno pohvaliti Jermana Dražena, Olivera Novosela, Tončija Buličića, Silviju Leku, obitelj Sedak i Borisa Radovića - svi iz UP „Pčelinjak" te Marina Šagija, Augustina Benka i 13 voditelja iz Pčelarskog društva Varaždin koji su se izvrsno nosili s „dječjom najezdom" prvoga dana. Njihovim volonterskim zalaganjem ovogodišnji sajam je dobio brojne pohvale od kolega pčelara i građana. Također treba napomenuti da je ovogodišnja Sivka imala i svoj katalog kojeg je izvrsno oblikovala Kristina Džepina-Bajić, a red je zahvaliti i svim izlagačima koji su izvrsno komunicirali s posjetiteljima posebice onim najmlađim.

Iako će organizator izraditi detaljnu analizu ovogodišnje manifestacije slobodno se može reći da je ovogodišnja Sivka bila bolja u svakom pogledu. Neki pomaci su se vidjeli već na prvi pogled: kao to da je sajam obuhvaćao skoro dvostruko više prostora nego lani, da je posjećenost bila trostruka, da su nam se pridružili izlagači iz dvije nove države (BiH i Srbija), da je djece bilo skoro deset puta više nego li prošle godine itd, itd...

Sad predstoji detaljnija analiza učinjenog i propuštenog te uspostava još kvalitetnije strukture koja će slijedeću manifestaciju učiniti još boljom.

GALERIJA:

wizlozba wklinci wklinci-medenjaci wkvarner wmanekeni wmedna-kraljica-lendava wnagradna-igra wpanorama-2 wpanorama wposjeta-klinci wposjeta-predavanja wpredavanje wstrpljivo_se_ceka wugostiteljstvo wzastave-izlagaca

Ažurirano Petak, 31 Listopad 2014 17:40