Donacija ARCOTELA UP "Pčelinjak" PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 16:23

dodjelaGodine 2015. poduzeće ARCOTEL Hotels pokrenulo je projekt održivosti "Mali koraci, veliki uspjesi". U njegovom okviru je i akcija „Give Bees A Chance" u kojoj se ova renomirana austrijska hotelska kuća zalaže za održavanje brojnosti populacije pčela. Sredstva se za ovu akciju tijekom godine prikupljaju tako da se vrijednost čišćenja soba, ako gosti dobrovoljno odustanu od čišćenja svojih soba, usmjerava u poseban fond iz kojeg ARCOTEL Hoteli doniraju određeni iznos troškova za projekte spašavanja pčela.

Za 2016. godinu iznos od 3.500 eura danas su vlasnica ovog hotelskog lanca gospođa Renate Wimmer i glavni direktor Martin H. Lachout  uručili Udruzi pčelara „Pčelinjak". Svojim brojnim projektima, akcijama i zalaganjem za razvoj hrvatskog pčelarstva i očuvanje pčela, UP „Pčelinjak" je postao pčelarski lider, poznat i izvan granica Hrvatske o čemu svjedoči i ova donacija. Donirana sredstva bit će iskorištena za ispitivanje utjecaja dobrih bakterija na patogene mikroorganizme u i oko košnica, a posebice na istraživanje nekih novih patogenih mikroorganizama koji su se razvili s klimatskim promjenama. Iz UP „Pčelinjak" očekuju suradnju na ovom projektu stručnjaka Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Instituta Ruđer Bošković i Kmetijskog inštituta iz Ljubljane.

Fotografija s uručenja donacije:

final_some_2a

S lijeva na desno: Dražen Jerman, član UO UPP; Damir Rogulja, predsjednik UPP; Renate Wimmer, vlasnica Arcotela; Martin H. Lachout, generalni direktor Arcotela; Ljiljana Mikić, direktorica Arcotel Alegre i Krtistijan Jusić, dopredsjednik UPP

Ažurirano Četvrtak, 02 Veljača 2017 11:26