Sivka 2013. - rezime PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 11:11

sivka_2013_-_rezimePoštovani izlagači, posjetitelji i prijatelji!

Okončan je prvi regionalni, međunarodni sajam Sivka 2013. Sajam pčelarstva, apiterapije i apiturizma održan u varaždinskoj gradskoj sportskoj dvorani Arena od 25.10. do 27.10.2013.

Sajam za prste polizati!

Od strane izlagača u anonimnoj anketi (sa preko 90%) ocijenjen je sa „odličan".

Svakako da ima prostora za napredak za što ćemo se već pri organizaciji slijedećeg sajma Sivka2014 potruditi i popraviti a svakako uvesti i novine.

Na sajmu je postavljeno 48 izlagačkih mjesta na kojima je izlagalo 39 izlagača, ukupne izmjere 452 m².

Uz domače izlagače moglo se vidjeti tvrtke iz Rumunjske, Poljske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Na okruglim stolovima i panel diskusijama, UP „Pčelinjak" je, na ukupno osam stručnih tema, okupio autoritete struke iz Ministarstva poljoprivrede, Carinske Uprave, Državnog inspektorata, Zavoda za javno zdravstvo A.Štampar, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH, Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada, Hrvatske poljoprivredne agencije, Zavoda za turizem in kulturu Žirovnica, stručnjake iz tvrtki Eufondovi.hr, Medikoel, PIP, brojne nezavisne stručnjake i autoritete te predstavnike pčelarskih udruga Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Posebni gosti panel diskusije bili su predsjednik pčelarskog saveza Mađarske, dr. Laszlo Meszaros i predsjednik Čebelarske zveze Slovenije, g. Boštjan Noč. Na okruglim stolovima sudjelovalo je oko 500 učesnika.

Ulaz na sajam bio je slobodan, bez naplate, što nam je stvorilo male probleme u procjeni posjećenosti. Pomoć smo dobili od strane osoblja dvorane koja ima iskustva u procjeni posjećenosti svojih prostora. Procjena broja posjetitelja za tri dana sajma kreće se između 7000-7500.

Vrtići su doveli 250 malih, radoznalih posjetitelja koji su pažljivo slušali svoje vodiče po sajmu. Pčelarsko društvo Varaždin osiguralo je autobusni prijevoz i „medenjake za doma".

Slijedeći sajam najavljujemo u istom terminu dogodine, a do tada vas sve srdačno pozdravljamo.

Organizacijski odborZahvaljujem se svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj realizaciji prvog regionalnog međunarodnog pčelarskog sajma Sivka 2013.
Bez njihove svesrdne pomoći naša inicijativa, kojom smo željeli okupiti pčelarsku ponudu i ponudu za pčelare regije koju povezuju Drava, Mura i naša medonosna pčela Sivka, zasigurno bi otišla u „vjetar".

Damir Rogulja, predsjednik UP „Pčelinjak"

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 11:21