Poziv u inkluzivnu školu pčelarstva !!! PDF Ispis E-mail
Autor Kristijan Jusic   
Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 22:33

round_rock_honey_beekeeping_school Pčelarska škola i ove godine počinje 3 listopada 2017. u 17 sati na Sveučilišnom kampusu Borongaj u Paviljonu 70 - dvorana 1. Pčelarsku školu organiziraju pčelarske udruge Pčelinjak, Propolis, Ulište, Udruge za promicanje istih mogućnosti (UPIM), a u suradnji sa Srednjom školom Bedekovčina, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Fakultetom prometnih znanosti.

Teoretski dio programa se organizira tijekom zimskih mjeseci, a u proljeće kad je moguće otvarati košnice preseliti ćemo se na školski pčelinjak. Škola se odvija jednom tjedno (utorkom) u večernjim satima. U školu pozivamo iskusne i manje iskusne pčelare te osobe koje do sada nemaju pčelarskog iskustva, a željele bi se baviti pčelarstvom. Posebno ističemo da je škola prilagođena i osobama s invaliditetom, kojima je prilagođen pristup dvorani i pčelinjaku.

Program obuhvaća anatomiju, biologiju, fiziologiju pčela i pčelinje zajednice, tehnologiju (proizvodnja meda, matične mliječi, pčelinjeg otrova, propolisa, voska, uzgoj matica), ekološko pčelarstvo, zakonsku regulativu i bolesti pčela.

Za uvjerenje o osposobljenosti za zvanje pčelar potrebno je pohađati školu i položiti ispit (propisani oblik Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih). Cijena od 2550,00 kn uključuje teoretsku nastavu, vježbe na pčelinjaku, udžbenik i završni ispit.

Informacije o školi, upis zainteresiranih i početak nastave bit će:

3. listopada 2017. s početkom u 17:00 sati

Paviljon 70, dvorana 1

Sveučilišni kampus Borongaj, Zagreb

Ukoliko želite dodatne informacije, možete se javiti na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na broj 098 316 469.

 

pelarska_kola_1 pelarska_kola_2