Poziv na tribinu s predstavnicima HPS-a u UP Pčelinjaku PDF Ispis E-mail
Autor Davor Stanković   
Nedjelja, 21 Siječanj 2018 00:00

hps_upp

Poštovani kolegice i kolege,

Pozivamo Vas ovaj četvrtak 25. siječnja 2018. u 20.00 u dvoranu MS „Peščenica", Njegoševa 10 - I. kat u Zagrebu, na tribinu s predstavnicima Hrvatskog Pčelarskog Saveza (HPS).

G. Ivan Mravak, v.d. predsjednik HPS-a i g. Saša Petrić, voditelj potpora pri HPS-u bit će naši gosti i aktivni sudionici tribine.

Tema tribine je : Prijedlozi i rasprava za boljitak Hrvatskog pčelarstva u okviru Europske Unije

Zadnjih nekoliko godina, Hrvatsko pčelarstvo je doživjelo pridruženje i ulazak Hrvatske u Europsku Uniju. Došlo je do značajnih promjena kao nedavni ulazak Hrvatske u Zajedničku poljoprivrednu politiku EU u koju spada i pčelarstvo (ZPP od 01.01.2016.). Nažalost, još uvijek „tapkamo u mraku" i Hrvatsko pčelarstvo nije doživjelo procvat koje još uvijek može doživjeti ukoliko se ugleda na zapadno europski model i počne primjenjivati pojedinačne stavke.

Zbog te činjenice, slobodno možemo reći kako Hrvatsko pčelarstvo danas nije ravnopravno naspram drugih bolje organiziranih članica zbog čega „pati" i odugovlači se razvitak pčelarstva u Republici Hrvatskoj kao i proizvodnja pčelinjih i pčelarskih proizvoda. Što nas to koči, otkrijte na ovoj tribini...

Više o ZPP: ovdje i ovdje

Ukoliko želite iznijeti i podijeliti prijedloge za boljitak Hrvatskog pčelarstva tijekom ove tribine, svakako nam se pridružite i pripremite svoja pitanja.

Ulaz je slobodan, svi ste dobrodošli!!!

Ažurirano Četvrtak, 22 Veljača 2018 20:31