Poziv na predavanje - Gordon Clauss i Frederique Ripet u Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Autor Kristijan Jusic   
Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 20:05

gordon_clauss-frederique_ripet

Poziv svim našim kolegama pčelarima iz Zagreba, iz okolice, a i dalje !!!

Sljedeći petak 10. studenog 2017. godine u 17.30 u dvorani MS Peščenica, Njegoševa 10/1 u Zagrebu, naši gosti predavači su g. Gordon Clauss (SAD) i gđa Frédérique Ripet (Francuska).

Svrha njihovog pohoda je upoznati i susresti najviše hrvatskih pčelara, naročito poluprofesionalaca i profesionalaca (od 50 zajednica pa nadalje), kako bi predstavili svoja inovativna rješenja za suzbijanje Aethine tumide i azijskog stršljena Vespe Velutine.

Prema najavama, ti novi nametnici su uskoro na vratima Hrvatske. A njihov izum za stršljene bi mogao biti djelotvoran i protiv ptice pčelarice s kojom se bore hrvatski pčelari. Oboje su inovatori i jako dobro poznaju pčelarsku struku i prirodne mehanizme uz pomoć kojih rješavaju navedene nametnike.

G. Gordon Clauss je bivši profesionalni pčelar (2000 zajednica) iz Floride, izumitelj je Beetle Blaster-a (lovka za Aethinu tumidu) i koizumitelj Hornet Shield-a (štit protiv azijskog stršljena).

Gđa Frédérique Ripet je hobist pčelarka, otkupljivčica je ekološkog certificiranog peluda i propolisa, koizumitelj je Hornet shield-a. (https://vespashield.com/)

Povodom njihovog ovotjednog pohoda Hrvatskoj u organizaciji UP Pčelinjak i uz pomoć dragih kolega diljem Hrvatske, njihova predavanja se održavaju u Splitu (Sajam Dalmatina), u Zadru, u Pakracu, u Osijeku, u Kastavu i u Zagrebu.

Predavanje je na engleskome i francuskome jeziku i osigurano je prevođenje na hrvatski. Ulaz je slobodan i bez najave.

Dobro došli svima!

 

Ažurirano Nedjelja, 12 Studeni 2017 21:58