Poziv na predavanje Davorina Krakara !!! PDF Ispis E-mail
Autor Kristijan Jusic   
Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 12:44

davorin_krakarSljedeći četvrtak 12 listopada 2017. u 20. sati, u dvorani Mjesne Samouprave "Kralj Petar Svačić", Preradovićeva 29, naš gost i predavač bit će poznati pčelar praktičar i inžinjer šumarstva Davorin Krakar. Tema tribine - predavanja: Ljetni prekid legla je učinkovita zaštita od varroe.

Ovo predavanje je organizirano u sklopu našeg projekta "Riješi Varrou Ekološki 1" koji ima za cilj u 2017. godini testiranje tehnike prekida legla u našim krajevima i na ovom europskom području uključujući i činjenicu kako se s tim zahvatom ponaša Apis mellifera Carnica iliti kranjska pčela zvana sivka. Naravano, cilj je također upoznati što više pčelara s tom novom tehnikom zbog brže primjene ukoliko žele učinkovito se riješiti varroze i izbaciti svojim djelovanjem udio štetnih kemijskih sredstava u vosku i pčelinjim proizvodima za dobrobit pčele i svih potrošača.

Prošlo lijeto je kolega Krakar, u suradnji s profesorom Puškadijom, testirao na svojim pčelinjacima oko Požege protokol prekida legla pomoću Var-Control kaveza i predstavit će Vam svoje rezultate. Dok smo mi u UP "Pčelinjak" testirali prekid legla pomoću talijanskog Scalvini kaveza, a prve rezultate ćemo Vam predstaviti tijekom jednog drugog predavanja. Svavako prekid legla ili blokada matice predstavljaju jednu neizbježnu budućnost u pčelarstvu i ekološkom pčelarenju, učinkovitu metodu suzbijanja i do 98% varroe. Metoda koja će Vas nakon svladanja i vidljivih rezultata ostaviti bez daha, a možda Vas i vrati u dane kada se još pčelarilo bez nametnnika varroa.

Ne propustite ovo vrijedno predavanje, upoznajte se s novim pristupom i tehnologijom rada. Ulaz slobodan! Svi pčelari i ljubitelji pčela dobro nam došli!

 

Ažurirano Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 13:44