« Pčelarstvo kao stil života » – podjela diploma u zatvoru Gospić PDF Ispis E-mail
Autor Drazen Jerman   
Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 12:06

gospi_-diplome Nakon uspješno provedene prve faze projekta/programa « Pčelarstvo kao stil života », održane teoretske i praktičke nastave, postavljanja novog pčelinjaka u sklopu i za potrebe zatvorskog sustava u Gospiću, uspješno položenih ispita te polaganje pčelarske prisege, prošli petak 15. rujna 2017. godine, pomoćnik ministra pravosuđa Anđelko Dundić i načelnik Sektora tretmana Zvonimir Penić uručili su zatvorenicima, pravosudnim policajcima i djelatnicima zatvorskog sustava diplome Uvjerenja o osposobljavanju za zvanje pčelar.


Toj radosnoj prigodi prisustvovali su također predsjednik UP « Pčelinjak », mr.sc. Kristijan Jusić, dopredsjednik UP « Pčelinjak » i voditelj projekta Dražen Jerman, predstavnik Srednje škole Bedekovčina, prof. Zlatko Radman, voditelj nastavnog programa prof. Nikola Kezić i predsjednica UPIM (Udruga za Promicanje Istih Mogućnosti), mr.sc.med. Mirjana Dobranović.


Podsjetimo, ovo je prvi put u povijesti mlade Republike Hrvatske, a i u hrvatskom pčelarstvu, da je državna institucija poput Ministarstva pravosuđa poduprla takav projekt o osposobljavanju, pčelarskoj terapiji i resocijalizaciji. Tom vrijednom odlukom, Hrvatsku su doveli u korak sa svjetskim trendom po pitanju uvođenja pčelarstva u zatvorski sustav, a sve u svrhu smanjenja recidivizma, što su se pčela i pčelarstvo pokazale sukladno raznim statistikama kao izvanredna uspješna sredstva.

Zahvaljujemo Ministarstvu pravosuđa na čvrstoj podršci i iskazanom povjerenju na tom projektu i želimo dobrodošlicu našim novim pčelarima u hrvatsku pčelarsku zajednicu, u hrvatsku pčelarsku obitelj. Čestitamo svima!!!

Izvor ovdje.

Ažurirano Srijeda, 31 Siječanj 2018 15:57