Hrvatska pčelarska elita na prosvjedu u Opatiji PDF Ispis E-mail
Srijeda, 08 Veljača 2012 10:17

vecernji.hrUz orkansku buru, temperature ispod -13°C, povremene zapuhe i poledicu na cesti, izvrsni vozač Josip Vnučec uspješno nas je dovezao u Opatiju. Prije toga smo na trenutak stali na odmorištu „Vrata Jadrana" gdje smo podijelili dimilice, pčelarske odore, materijal za dimilice, transparente, letke i svjećice te se obukli u pčelarska odijela. I u 14:30 sati, izlaskom iz autobusa, bili smo spremni i orni na prosvjed.

Jučer su mnogi pčelari mišlju bili s nama, a elitnu „postrojbu" od 40-tak hrvatskih pčelara popunili su članovi pčelarskih udruga „Lipa" iz Pazina, „Učka" iz Opatije, „Milutin Barač", iz Rijeke, „Biopčela" iz Rijeke, „Maslačak" iz Dugog Sela i „Pčelinjak" iz Zagreba. Iako malobrojni, mirni i dostojanstveni, samom svojom pojavom organizatoru 56. seminara biljne zaštite uzrokovali smo, uz -3°C koliko je bilo ispred hotela „4 opatijska cvijeta", dodatnu drhtavicu koljena. Na recepciji Simpozija su se ušeprtljali, predsjednica organizacijskog odbora je vjerojatno bila „zapela negdje u snijegu" ili se zavukla u mišju rupu i nitko od organizatora nije se udostojao, a po svemu sudeći niti usudio, uzaći nam oći u oći. Pa kako su svi iz tog društva podvili rep naš pisani apel upućen osobno predsjednici organizacijskog odbora ovog skupa ostavili smo na recepciji hotela.

Tijekom puta imali smo više direktnih uključivanja u eter hrvatskih radio postaja s nacionalnom koncesijom, bili smo u vezi s više novinara tiskanih i elektronskih medija: t.portaldalje.com/hr, 2.program Radio Zagreba, TV Pazin, Večernji listNovi List, 24 sata, Katolički radio, 1. program Radio Zagreba, liburnija.net...

Mi smo u Opatiju krenuli o svom trošku, platili si sami svaku popijenu kavu i svaki pojedeni zalogaj. Jasno i glasno smo rekli svim stručnjacima i dijelu hrvatske znanstvene elite koja se bavi biljnom zaštitom u Hrvata da nas  i naše pčele svojim nemarom, ignorancijom i potkupljivošću sigurno i nepovratno uništavaju, a dali smo im i do znanja da ćemo i dalje davati sve od sebe da ta naša poruka dođe do njihovih uspavanih mozgova.

A onaj tko i dalje vjeruje da hrvatska pčelarska elita stanuje u Pavla Hatza 5 u Zagrebu u dubokoj je zabludi.

Uoči našeg puta u Opatiju u busines.hr oglasio se i Hrvatski pčelarski savez, kao i obično nemušto i jalovo. Oni buju organizirali „okrugli stol", pritom buju, sasvim slučajno, pokupili dnevnice i putne troškove i to će biti, sasvim slučajni, najznačajniji rezultat njihove akcije.

I ako vas itko pita gdje je jučer, 7. siječnja 2012. godine bila HRVATSKA PČELARSKA ELITA, možete slobodno odgovoriti U OPATIJI.

prosvjed1 prosvjed11 prosvjed2 prosvjed3 prosvjed12 prosvjed13 prosvjed14 prosvjed15 prosvjed4 oliver2 prosvjed5 prosvjed6 prosvjed7 prosvjed16 prosvjed17 prosvjed18 prosvjed8 prosvjed19 prosvjed20 prosvjed21 oliver3 prosvjed22 prosvjed7a prosvjed23 prosvjed24 oliver1 prosvjed9 prosvjed10

Ažurirano Četvrtak, 09 Veljača 2012 15:55