GPS 112 u 2017. godini!!! PDF Ispis E-mail
Autor Drazen Jerman   
Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 09:12

gps_2017

Kao i sve dosadašnje godine i ove godine je uspješno u suradnji s gradskim uredom za poljoprivredu odrađeno zbrinjavanje rojeva u gradu Zagrebu. Iako je od samog početka bilo upitno djelovanje službe GPS 112 u 2017. godini teškim i mukotrpnim pregovorima sa gradskim uredom za poljoprivredu kao i sa ostalim zainteresiranim službama uspjeli smo iznaći pravni okvir za djelovanje članova GPS 112 na javnim površinama.

Još jedna novost na koju smo posebno ponosni je kolektivno osiguranje članova GPS-a 112 od ozljeda, smrti i kao najvažnije od odgovornosti prema trećim osobama u slučaju smrti od uboda pčele za vrijeme intervencije.

Ove godine nismo kao do sada promptno na našim stranicama objavljivali određene osobne informacije a iz razloga što smo dobili nekoliko prijetnji tužbom zbog otkrivanja osobnih podataka. U izvještaju prema gradu postoji standardni popis svih intervencija i osobnih podataka uz naše odricanje odgovornosti za zlouporabu istih.

Godine 2017. U GPS 112 sudjelovalo je 26 članova koji su savjesno, promptno i u najkraćem mogućem roku odradilo sve postavljene zadatke. Na terenu je odrađeno 208 intervencija. Bilo je i više intervencija ali zbog neažurnosti pojedinih članova nisu ušle u izvještaj. Po slobodnoj procjeni voditelja projekta taj broj se kreće oko 250. Bitno je obavijestiti svekoliku javnost da su voditelj projekta i koordinatori bili cijelo vrijeme provedbe projekta (od 15.04.-30.09.) na raspolaganju putem telefona za razna savjetovanja po pitanju pojave pčela, osa i stršljena u gradu. Takvih poziva je bilo oko 500 a građani zovu i prije i nakon provedbe projekta gdje smo i dalje na raspolaganju.

Usluga kao takva je prepoznata među građanima i više nego dobro prihvaćena što možemo zahvaliti i dosadašnjem voditelju projekta g. Damiru Rogulji.

Gradski ured za poljoprivredu ispred grada Zagreba postaje svjestan o nasušnoj potrebi ovakve usluge te u suradnji s UP Pčelinjak pokušava dići službu GPS 112 na jedan viši nivo. Kako i hoće li to uspjeti, ostaje nam za vidjeti do iduće sezone rojenja pčela.

Svakako treba javno zahvaliti Javnoj Vatrogasnoj Postrojbi na čelu s g. Sinišom Jembriha na potpori prilokom intervencija i izvrsnoj suradnji. Također zahvaljujemo OKC-u MUP-a na čelu s g. Josipom Hiblerom na dobroj suradnji i promptnom rješavanju nastalih problema.

Nadamo se i dalje uspješnoj suradnji s gradskim uredom za poljoprivredu na sveopće zadovoljstvo građana grada Zagreba.

Voditelj GPS 112, Dražen Jerman

Ažurirano Srijeda, 15 Studeni 2017 14:09