"Zajedno do eko znaka" PDF Ispis E-mail
Autor Kristijan Jusic   
Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 18:49

zdenko_franic

Udruga pčelara neposrednih proizvođača "Pčelinjak", u suradnji s Gradskim uredom za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba i Grupom "Ekološko pčelarstvo Klinac" organizira  seminar za pčelare pod nazivom "Zajedno do eko znaka".

Predavač je dr. sc. Zdenko Franić, dugogodišnji certificirani ekološki pčelar i ekspert za upravljanje kvalitetom.

Tijekom seminara pčelari, ali i ostali proizvođači zainteresirani za ekološku proizvodnju, imat će priliku dobiti potrebne informacije i praktičnu pomoć i pri uspostavi sustava upravljanja u ekološkom pčelarstvu odnosno ekološkoj poljoprivredi potrebnoj za dobivanje eko-znaka.

U uvodnom predavanju predstavit će se relevantni zakonski okvir, funkcioniranje infrastrukture kvalitete  u Republici Hrvatskoj, definicije relevantnih pojmova te način ekološke proizvodnje kao zasebnog sustava održivog gospodarenja u poljoprivredi i šumarstvu, a koji obuhvaća proizvodnju biljaka i uzgoj životinja, sukladno zahtjevima dobre poljoprivredne (kao i pčelarske) prakse, proizvodnju hrane i sirovina te preradu tih primarnih proizvoda.

Predavanja seminara Zajedno do Eko Znaka održat će se u dvorani MS „Peščenica", ulica Petra Petrovića Njegoša (Njegoševa) 10 - I. kat u Zagrebu, petkom od 17.00 do 19.00 sati i to na sljedeće datume :

  1. Petak 19.01.2018.
  2. Petak 02.02.2018.
  3. Petak 23.02. 2018.
  4. Petak 02.03.2018.

Prema potrebi sudionika, bit će predviđeni dodatni termini predavanja.

Ulaz je slobodan. Dobrodošli ste!

Ažurirano Utorak, 30 Siječanj 2018 18:18