Pčelarstvo kao stil života - u zatvoru Gospić PDF Ispis E-mail
Autor Kristijan Jusic   
Petak, 10 Veljača 2017 00:00

zatvor_gospic4-24062011.1Prošli utorak 07.02. 2017. održan je uvodni sastanak s upraviteljem zatvora u Gospiću, gospodinom Petrom Rukavinom i njegovim stručnim suradnicima o provođenju projekta Pčelarstvo kao stil života ili bolje rečeno, pčelarska škola u zatvorskom sustavu.

Sastanku su prisustvovali za UP Pčelinjak Kristijan Jusić i Dražen Jerman, a za Srednju školu Bedekovčina, prof. Zlatko Radman i prof. Nikola Kezić.

Nakon pažljivog razmatranja o prilagodbi pčelarske nastave prema zatvorskom sustavu i zatvorenicima, sigurnosnim detaljima i općim uvjetima, pregledano je potencijalno mjesto za smještaj budućeg zatvorskog pčelinjaka koji će biti postavljen u svibnju ili početkom lipnja mjeseca u okolici te namjenjeni prostor za teorijsku nastavu.

Projekt je dočekan i prihvaćen sa svih strana sa velikim oduševljenjem, jer je konkretan i svakako će pružiti dodatnu vrijednu aktivnost određenoj skupini zatvorenika. Prvi susret sa teorijskim djelom nastave dogovoren je i počinje već ovaj ponedjeljak.

Mr. sc Kristijan Jusić

 

 

 

 

Ažurirano Petak, 10 Veljača 2017 13:03