Nacionalna ili privatna staklenka? PDF Ispis E-mail
Utorak, 07 Veljača 2017 13:45

img_20170207_0001U današnjim izdanjima Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista objavljen je  članak pod naslovom „Hrvatski med pakirati će se u „nacionalnu" staklenku da bi se razlikovao od uvoznog" (više na: https://www.pressreader.com/croatia/vecernji-list-hrvatska/20170207/281930247719105).

UP „Pčelinjak" apsolutno podržava ovu akciju, tim više što su se na isti način zaštitili slovenski i srpski pčelari s izvrsnim rezultatima. Ova akcija bi trebala obuhvatiti sve hrvatske pčelare proizvođače viškova pčelinjih proizvoda, dakle da bude i u stvarnosti NACIONALNA. Iako je većina hrvatskih pčelara uključena u Hrvatski pčelarski savez iz ovog projekta ne bi trebao biti izostavljen niti jedan hrvatski pčelar-proizvođač. Ako se u taj projekt uključe sredstva iz proračuna ili sredstva iz europskih fondova onda neće biti važno tko je član čega ili koga i onda to može biti nacionalni projekt. Ekskluzivna HPS-ova akcija može biti samo ako HPS u projekt uključi vlastita sredstva i sredstva svojih članova i tad ne bi bila "nacionalna" već "privatna" staklenka iz jednostavnog razloga što nitko još nije dobio autorska prava na nacionalnost.

Mi u UP „Pčelinjak" smo spremni na konstruktivnu suradnju na ovom projektu, kao i na bilo kojem drugom koji je u interesu i za dobrobit hrvatskih pčelara i pčelarstva, ali na ravnopravnim osnovama i u međusobnom uvažavanju. Uvjereni smo da bi se na tim principima, oko posebno važnih projekata, moglo udružiti svekoliko hrvatsko pčelarstvo.

Ažurirano Utorak, 07 Veljača 2017 16:09